leaf

Compoziție

Cimbru (Thymus vulgaris) aparține familiei Labiaceae.

Cimbru (Thymus vulgaris) aparține familiei Labiaceae

Tradiția de a folosi cimbru datează de pe vremea lui Hippocrate, secolul IV î.Hr.

Planta medicinală a fost recomandată pentru tratamentul simptomelor precum dispnee și dificultăți de respirație, tuse, și pentru tratamentul bolilor gastro-intestinale. Datorită aromelor sale plăcute, frunzele de cimbru uscate sunt de asemenea folosite la gătit în calitate de condiment.

În medicina modernă, se folosesc flori și frunze de cimbru tăiate și uscate. Substanța activă timol, din compoziția uleiului esențial de cimbru, are un efect inhibitor asupra creșterii microorganismelor patogene, adică acțiune antifungică și antibacteriană. Cimbrul este utilizat în prezent pentru tratarea răcelilor, și este un component de bază în preparatul Bronchipret®. Acțiunea complexă a extractelor de plante din Bronchipret® reduc inflamația, scad vâscozitatea sputei și au un efect bronhodilatator, ceea ce ușurează expectorația și, de asemenea, acționează împotriva microorganismelor patogene.

Ciuboțica-cucului

Ciuboțica-cucului, (Primula veris) aparține familiei Primulaceae

Numele provine de la cuvântul latin „primus” - „primul” sau „primăvară” datorită faptului că este unul dintre primii mesageri ai primăverii. Cuboțica- cucului a fost utilizată în scopuri medicinale în vechime și în Evul Mediu, cu scopul de a fluidifica mucusul, precum și în calitate de diuretic și laxativ ușor.

Astăzi, în medicină se folosesc flori și rizomi uscați cu toate rădăcinile în tratamentul bolilor tractului respirator superior și inferior: bronșită acută și cronică, precum și inflamația sinusurilor și răcelilor severe.

Extractul din rădăcină de Ciuboțica-cucului, care face parte din comprimatele filmate Bronchipret®, asigură eficacitatea medicamentului împotriva tusei și bronșitei, datorită efectelor secretolitice și bronhodilatatoare, precum și proprietăților antiinflamatorii și antimicrobiene.

 Iederă (Helix Hedera)

Iederă (Helix Hedera) aparține familiei Araliaceae

Iedera a fost folosită ca plantă medicinală din cele mai vechi timpuri. În secolul al XIX-lea, a fost utilizată în medicina populară pentru tratamentul tuberculozei pulmonare și a infecțiilor virale respiratorii acute.

În prezent, iedera este utilizată pentru a trata tusea convulsivă și bronșita. În combinație cu extractul de cimbru, extractul de frunze de iederă prelucrat și înalt standartizat asigură efectul terapeutic al Bronchipret®: secretolitic, anti-inflamator, bronhospasmolitic și antibacterian.