Gimnastica respiratorie

Gimnastica respiratorie prin jocuri

Gimnastica respiratorie prin jocuri

Exercițiile de respirație completează perfect tratamentul tusei și bronșitei, mai ales dacă sunt cronice. Dar cum să convingi copilul să facă exerciții? Se dovedește că dacă le transformi într-un joc, nu va trebui să convingi pe nimeni. Încearcă singur!

"Baloane"

Totul este foarte simplu: cumpărăm baloane colorate și le umflăm cu copilul. Ne asigurăm că inhalarea se face prin nas, iar expirul se face pe gură (într-un alt mod, balonul nu poate fi umflat!). Trucul este că nici un copil nu va crede vreodată că balonul este un fel de gimnastică specială. De fapt - da, acesta este un antrenament excelent pentru sistemul respirator!

Căderea frunzelor

Ai nevoie de frunze uscate sau frunze tăiate din hârtie colorată. Frunzele sunt așezate pe o suprafață netedă (pe o masă). Sarcina este de a le sulfa pe toate. Puteți mișca totul în același timp cu un expir adânc, puteți alterna fiecare frunză cu o serie de mici expiruri - în timp ce tehnica respirației se schimbă. Datorită diverselor contracții ale mușchilor interni, activitatea sistemului respirator va fi activată.

"Pene minunate"

Este necesară o pană de pasăre obișnuită (nu prea mare). Jocul se desfășoară de preferință într-o echipă formată din 2 sau mai multe persoane. Scopul este menținerea penei în aer cât mai mult timp datorită suflării direcționate ușor de la un participant la altul. Ideea este tocmai durata efortului. O serie de expiruri scurte stimulează perfect eliberarea sputei din tractul respirator.

"Luptă pe mare"

Împreună cu copilul facem o barcă de hârtie și o lansăm într-un bazin cu apă. Sarcina este de a sufla barca în direcția corectă cu ajutorul unui expir puternic. Pentru a complica, puteți construi o flotă și să aranjați o luptă navală. Acest joc necesită mult efort, așa că este mai bine să îl pornești după ce te-ai antrenat pe obiecte mai ușoare. Dar merită - aici întregul aparat respirator va funcționa la capacitate maximă!

Ajutorul din plante

Pentru a îmbunătăți rezultatul, puteți lua un medicament care vă va ajuta să curățiți căile respiratorii de spută. De exemplu, medicamente din plante Bronchipret®. Puteți spune unui copil că este un sirop magic care dă putere respirației.
Bronchipret® accelerează eliminarea sputei care este greu de expectorat, are efect antiinflamator și are activitate antivirală. Siropul medicinal din plante Bronchipret® ajută la înlăturarea chiar și a celei mai persistente tuse - trebuie doar să încerci!