leaf

Metode tradiționale de tratament a bronșitei

Metode tradiționale

Metode tradiționale (alternative) de tratament a bronșitei

Există un patern psihologic: cu dispoziție bună, ne recuperăm mai repede. Dar putem folosi acest factor în tratamentul bronșitei și a altor boli respiratorii? Se dovedește că DA! Există o serie de tehnici care pot oferi cu adevărat satisfacție și, prin urmare, pot accelera recuperarea. Consultați-vă cu medicul Dvs. și alegeți metoda de terapie adjuvantă care vă place cel mai mult.

Terapia cu parafină

Efectul vindecător al parafinei se bazează pe o proprietate specială caracteristică pentru ceara topită. Atunci când este aplicată pe piele, parafina se răcește rapid până la temperatura corpului, iar în spațiul dintre piele și parafină se formează un strat subțire de gaz, a cărui temperatură rămâne constantă pe toată durata procedurii. Terapia cu parafină îmbunătățește circulația sângelui, stimulează microcirculația în țesuturi și are un efect antiinflamator.

Masaj cu miere

Masajul cu miere este o metodă excelentă împotriva oricărei tuse. Mierea nu doar ajută la eliminarea sputei din bronhii, ci și elimină toxinele din organism și conține, de asemenea, o cantitate imensă de vitamine, minerale și substanțe biologice active care favorizează recuperarea rapidă.

În primul rând, se efectuează un masaj de încălzire a pieptului, apoi se aplică miere pe această zonă și se continuă masajul cu miere. Treptat, mierea se îngroașă, se absoarbe, apoi se trece la tehnica de masaj - lipire-dezlipire a mâinilor. După masaj, puteți aplica o compresă caldă pe piept și să stați culcat timp de 15-20 de minute, apoi faceți un duș.

Stone-terapie

Aceasta este o metodă tradițională chineză de tratare a multor boli, inclusiv bronhopulmonare. Se crede că utilizarea pietrelor calde tonifică energia yang-ului, adică activează procesele de regenerare în țesuturi, contribuie la încălzirea profundă și evacuarea sputei, iar procedura în sine oferă un efect excelent de vindecare. În Stone-terapie, sunt utilizate pietrele netede de mare sau din râuri. Jadeitul și shungitul sunt deosebit de apreciate. Trebuie să le încălziți în apă fierbinte, să le puneți pe piept, să acoperiți cu o pătură și să stați întins 20 de minute.

Gimnastică

O particularitate a gimnasticii curative pentru tuse și bronșită este o combinație de exerciții fizice și respiratorii. Principalele sarcini sunt curățarea bronhiilor, stimularea expectorației, îmbunătățirea circulației sângelui și imunității locale. Un exemplu clasic de gimnastică este „Tăierea lemnului”. Poziția de pornire – picioarele depărtate la nivelul umerilor, cu brațele în jos și mâinile împreunate. În timpul unui inspir adânc, fără a deschide palmele, ridicați brațele înalte, iar în timpul expirului forțat, aplecați-vă brusc, coborâți palmele cu forța, simulând mișcarea unui topor. Inspirul și expirul aerului îl faceți pe gură.

Respirați profund și fiți sănătoși!

Fitoterapia

Desigur, este incorect să ignori o astfel de metodă precum tratamentul cu plante. Strămoșii noștri, prin multe încercări, au ales ierburile și fructele care ajută cel mai bine în tuse. Unele dintre ele sunt utilizate cu succes în medicamentele moderne. Iedera, de exemplu, ajută la expectorarea sputei vâscoase. Ciuboțica-cucului scade eficient inflamația în bronhii. Ei bine, cimbru are o serie întreagă de efecte farmacologice (combate cauza bolii - virusuri și bacterii, lichefiază și îndepărtează sputa, scade inflamația bronhiilor) pentru tratarea cu succes a tusei în IRVA și bronșită. Aceste plante sunt incluse în Bronchipret®, care are un efect complex: ameliorează tusea, tratează inflamația și eliberează bronhiile de spută.

Combinând un medicament pe bază de plante cu orice proceduri fizioterapeutice: masaj, stone-terapia, parafină, exerciții de respirație, grăbiți efectul de vindecare de câteva ori.